Ivan Đikić je ravnatelj Instituta za biokemiju 2 i utemeljitelj ravnatelj Instituta Bachmann za molekularne znanosti života na Sveučilište Goethe. Za svoje doprinose u istraživanju raka dobio niz priznanja među ostalim i Američke udruge za istraživanje raka (AACR) njemačke nagrade za istraživanje raka i Nagrade Leibniz

Svjetski poznati hrvatski biokemičar Ivan Đikić primljen je u Europsku akademiju (Academia Europaea), objavilo je Sveučilište Goethe iz Frankfurta na Majni.
Đikić je ravnatelj Instituta za biokemiju 2 i utemeljitelj ravnatelj Instituta Bachmann za molekularne znanosti života na Sveučilište Goethe. Đikić je za svoje doprinose u istraživanju raka dobio niz priznanja među ostalim i Američke udruge za istraživanje raka (AACR) njemačke nagrade za istraživanje raka i Nagrade Leibniz.
“Počašćen sam izborom u Academia Europaea i rado ću pridonijeti njezinu znanstvenom programu i obrazovnim ciljevima”, rekao je Đikić.
Academia Europaea osnovana 1988. je europska nevladina znanstvena udruga koja djeluje kao akademija i promiče učenje, obrazovanje i istraživanje.
(Večernji list.hr)