Festival koji je obilježio kazališni život Hrvatske, programski zaokružen, stvorio je digitalni arhiv, pozvavši vas da i vi ispričate svoju životnu anegdotu vezanu uz Eurokaz.

Kako bi se obilježilo posljednje festivalsko izdanje Eurokaza, na službenoj internetskoj stranici objavljen je digitalni arhiv koji sadrži snimke televizijskih kronika i ostalih emisija nastalih u vrijeme održavanja festivala od 1987. do danas
Prve godine, kada su kamere za vrijeme Univerzijade bile na sportskim terenima, objavljeni su samo dva intervjua i spot.

Svih idućih godina HRT je redovito pratio festival i bilježio nastupe umjetnika i ostala događanja, od višesatnih kronika u počecima Eurokaza do kraćih emisija, najava, intervjua i slično.

Kako je ove godine održano posljednje festivalsko izdanje Eurokaza, sva dokumentarna građa sada je dostupna na internetskim stranicama.

Organizatori Eurokaza pozvali su sve posjetitelje da ispričaju anegdotu vezanu za Eurokaz ili opišu dojmove koje su festivalska događanja ostavila na njih.

Izvor: tportal.hr