O digitalizaciji će govoriti docent dr. sc. Tihomir Živić, predsjednik Katedre za knjižničarstvo Odjela za kulturologiju Sveučilišta u Osijeku i Katarina Čeliković, voditeljica Zavičajne knjižnice Biblioteca Croatica ZKVH-a

Projekt Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata pod nazivom „Digitalizirana baština“ bit će predstavljen javnosti u utorak, 22. prosinca, u 18 sati u prostorijama Zavoda. Riječ je o razvojnom projektu koji će omogućiti veću dostupnost građe (knjiga, periodike, nota, fotografija i dr.) istraživačima i svim zainteresiranim korisnicima putem internetske stranice Zavoda, a čiju je realizaciju pomoglo Ministarstvo kulture Republike Srbije.

O digitalizaciji će govoriti docent dr. sc. Tihomir Živić, predsjednik Katedre za knjižničarstvo Odjela za kulturologiju Sveučilišta u Osijeku i koordinator međunarodnog interdisciplinarnog znanstvenog projekta „Digitalizacija baštinskih knjižničnih fondova: naša nužnost i obveza“ te Katarina Čeliković, voditeljica Zavičajne knjižnice Biblioteca Croatica ZKVH-a.
(ZKVH)