„Dubrovnik & Time“ osvojio je na Maldivima prvu nagradu u konkurenciji više od 200 filmova iz 15 zemalja. Od toga je samo 10 filmova nagrađeno, čak dva iz Hrvatske. Među nagrađenima je i promotivni film TZ grada Zagreba Color your Christmas

Promotivni film Turističke zajednice grada Dubrovnika snimljen tijekom 2015. u produkciji Balduči Filma, pod redateljskom palicom Hervea Tirmarchea i producentice Spomenke Saraga, i dalje niže uspjehe. Još jedna vesela vijest stiže nam s Maldiva, turističkog raja gdje je film „Dubrovnik & Time“ osvojio prvu nagradu u kategoriji „The Best Cognitive Film“. U konkurenciji je bilo više od 200 filmova iz 15 zemalja od kojih je 46 bilo u nominaciji za nagradu. Od toga samo je 10 filmova nagrađeno kao najbolji, a Dubrovnik je jedan od njih. Od samo 10 nagrada čak dvije odlaze u Hrvatsku. Među nagrađenima je i promotivni film TZ grada Zagreba Color your Christmas.
Ovo je deveta nagrada u nizu za film “Dubrovnik and Time”. Lijepa priča započela je s nagradom na ITB Berlinu gdje je u konkurenciji od gotovo 1500 filmova osvojio drugo mjesto. Uslijedila je brončana medalja na prestižnom festivalu New York Festivals Television & Film Awards, ali i nagrade na Tourfilm Riga i festivalu Finisterra u Portugalu. Na nedavno održanom Baku International Film Tourism Festival u Azerbajdžanu, kojeg organizira Ministarstvo kulture i turizma Azerbajdžana, osvojio je nagradu za najbolji film festivala GRAND PRIX, u konkurenciji je bilo više od 400 filmova iz 71 zemlje, na festivalu FilmAT – Film, Art & Tourism Festival u poljskom gradu Lubinu osvojio je nagradu za Najbolji promotivni film do 5 minuta. Film je u finalu na još nekoliko festivala turističkih filmova; ART&TUR Portugal, Cannes Corporate & Media Awards, Silafest Srbija te Festival Internacional Audiovisual de Cultura e Turismo u Brazilu.
“Te velike nagrade priznanje su i hrvatskom filmu, posebno kategoriji turističkog filma, jer smo već niz godina u samom vrhu s kvalitetom naših filmova. Inače, film ‘Unigue Dubrovnik’, snimljen također u produkciji Balduči filma 2007., još uvijek je najnagrađivaniji hrvatski turistički film, a vjerujemo da će ga ‘Dubrovnik and Time’ nadmašiti”, zaključila je Spomenka Saraga iz Balduči filma.
(Glas Slavonije)