Umjetnik svjetskoga glasa akademik Ivan Kožarić proslavio je rođendan u zagrebačkoj galeriji Forum izložbom prigodnog naziva. Ova zagrebačka izložba na malom prostoru zorno pokazuje zapanjujući raspon Kožarićeva umjetničkoga djelovanja i izvrsna je najava umjetnikove najveće retrospektive u Münchenu za desetak dana

Naš osebujni umjetnik svjetskoga glasa akademik Ivan Kožarić proslavio je rođendan u zagrebačkoj galeriji Forum izložbom prigodnog naziva.
Postav je presjek različitih faza Kožarićeva stvaranja – baš kao i njegov umjetnički karakter, izložba nema strogo zadane okvire. Uključuje recentne radove, kao i pojedine predmete manje definiranog statusa. Kako je i dalje vidljivo, Kožarić je spreman na provokaciju i propitivanje umjetnosti, ali i samoga sebe. Unatoč godinama, zadržao je gipkost duha.
Ova zagrebačka izložba na malom prostoru zorno pokazuje zapanjujući raspon Kožarićeva umjetničkoga djelovanja i izvrsna je najava umjetnikove najveće retrospektive u Münchenu za desetak dana.
Šira publika Kožarićev rad poznaje sa zagrebačkih ulica – najpoznatije su skulpture Prizemljeno sunce u Bogovićevoj ulici i spomenik Matošu na Gornjem gradu.
(HRT)