Klub je do kraja sezone 2014. igrao u D skupini NS Rheinland, a onda je započeo igrati u C klasi. Trenutno ima 24 člana od kojih najmlađi igrač ima osamnaest godina, a najstariji četrdeset i tri. Predsjednik je Robert Soldo, koji ovu funkciju uspješno obnaša već deset godina

NK Croatia Koblenz će proslaviti svoju desetu obljetnicu u subotu, 17. rujna, s početkom u 19 sati, u Gemaindesaal St Franziskus, Felbigerstr. 2 u Koblenzu.

Odluka o osnivanju NK Croatia Koblenz nastala je u vrijeme kada su mladi Hrvati iz Koblenza zajedno igrali mali nogomet, a prije toga su zajedno igrali u Freizetligi u Koblenzu. Točno prije deset godina osnovali su svoj klub, kaže Robert Soldo, predsjednik Kluba koji ovu funkciju uspješno obnaša već deset godina.

Klub je do kraja sezone 2014. igrao u D skupini NS Rheinland, a onda je nakon osvojenog prvog mjesta započeo igrati u C klasi. Klub trenutno ima 24 člana. Najmlađi igrač ima osamnaest godina, a najstariji četrdeset i tri. Kroz Klub su prošli brojni igrači, najčešće Hrvati, ali i mnogi pripadnici drugih nacija. Nekoliko članova u Klubu je od njegovog osnivanja: Kristijan Glazer, Josip Marijanović i Robert Soldo. Neki su tu od početka, uz male prekide, kao Mario i Toni Vranješ, Kristijan Kovač i Andrija Dolić.

Croatia je do sada promijenila pet trenera, a bili su to: Tan Görbiz, Džoni Lučić, Boško Banović, Frank Jansen i Igor Čančar. Trenutno su treneri Kristijan Kovač i Kristijan Glazer, koji još uvijek aktivno igra. Klub se financira sam, ali ima i nekoliko sponzora. Ambicije predsjednika kao i cijele momčadi je da Klub ide dalje, da prijeđe u višu klasu.

Na početku ovogodišnje jesenske sezone NK Croatia Kobnenz zabilježila je jednu pobjedu i dva poraza. U utakmici sa SV Spay II , koji je odnio tri boda, jedini pogodak za Croatiju postigao Kazim Issis. Na utakmici je momčad Croatije igrala u sastavu: Danijel Kovač, Maximilian Thielmann, Benjamin Barišić, Jakov Serdarušić, Marin Tomas, Zeljan Trogrlić, Salvatore Ligorio, Josip Grabovac, Issiz Kazim, Kristijan Glazer (Ivan Kesedžić) i Tomislav Krnjić (Josip Marijanović).
(Fenix Magazin)