Svojim dolaskom slavlje su uveličali: generalni konzul iz Frankfurta Vladimir Duvnjak, referent za kulturu grada Darmstadta prof. dr. Ludwig Hünnekens i delegat vlč. Ivica Komadina

U sportskoj dvorani u Pfungstadtu 1. listopada je folklorni ansambl «Biseri» obilježio 10. godišnjicu postojanja. Program je započeo pozdravnim govorom menadžerice «Bisera» Karmen Špoljarević – Grits koja se osvrnula na povijest djelovanja «Bisera» te na važnost očuvanja hrvatske kulturne baštine. U ime Hrvatske katoličke zajednice Darmstadt, unutar koje djeluju «Biseri», nazočne je pozdravio i župnik fra Nediljko Brečić.

Potom je Špoljarević-Grits pozvala na pozornicu obnovitelja folklora u Darmstadtu fra Josipa Klarića, koji je nagrađen velikim pljeskom, a koji je ovom prilikom doputovao iz Šibenika.

Svojim dolaskom slavlje su uveličali: generalni konzul iz Frankfurta Vladimir Duvnjak, referent za kulturu grada Darmstadta prof. dr. Ludwig Hünnekens i delegat vlč. Ivica Komadina.

I dok su još trajali govori uzvanika, tri grupe folkloraša, koji su ovom prilikom doputovali iz Šiljakovine i Hamburga, nestrpljivo su svaka u svojem dijelu dvorane ponavljali već dobro naučene plesove Slavonije, Like, Korduna, Hrvatskog Zagorja i Međimurja.

Prve su na pozornicu izašle članice «Bisera» koje su plesale plesove Slavonije, potom gosti iz Šiljakovine, koji su izveli plesove Korduna, Hrvatskog Zagorja i Like. Posljednji su nastupili gosti iz Hamburga koji djeluju kao folklorna sekcija unutar Hrvatske kulturne zajednice Hamburg.

Na kraju kulturnog djela programa menadžerica Karmen Špoljarević–Grits zahvalila je svima, a posebno umjetničkim voditeljicama Zdenki Lučić i Luciji Raos. Za nesebičnu pomoć u radu buket cvijeća dobile su i časne sestre Damjana Damjanović i Anđela Milas. Pohvalu od menadžerice za doprinos proslavi dobili su i članovi Croatije Griesheim i njezin predsjednik Mirko Čavarušić.

Fotogalerija