Znanstveno stručni skup „Demografske promjene i kulturna baština Hrvata Boke kotorske“ održat će se u 11. listopada u Zagrebu, a od 12. do 15. listopada u Boki kotorskoj

Hrvatsko katoličko sveučilište razvija istraživanje povijesti, kulture, identiteta Hrvata izvan Hrvatske kroz nastavnu i znanstvenu djelatnost.
U tom smislu Sveučilište pokreće znanstvene skupove koji će tematski biti posvećeni skupinama u različitim kulturnim društvenim i pravnim okvirima: hrvatskim autohtonim manjinama, hrvatskom iseljeništvu i Hrvatima u Bosni i Hercegovini.
Prvi skup posvećuje kulturnoj baštini u Boki u Crnoj Gori. Na tom području nalazi se najveći dio kulturne baštine Crne Gore (prema nekim procjenama od ukupne kulturne baštine u Crnoj Gori oko 40% materijalne i 60% nematerijalne kulturne baštine izravno je povezano s hrvatskom zajednicom u Boki kotorskoj).
Znanstveno-stručni skup „Demografske promjene i kulturna baština Hrvata Boke kotorske“ održat će se u Zagrebu 11., a od 12. do 15. listopada 2017. u Boki kotorskoj.
(hnv.me)