Delničanka Janet Majnarić, koja je živjela u Kanadi, oporukom je rodnom gradu ostavila dva milijuna kanadskih dolara Dio novca utrošen je za ustanove koje se skrbe za starije osobe a dio za novu informatičku opremu za osnovne i srednje škole u Delnicima

Delničanka Janet Majnarić, koja je živjela u Kanadi, oporukom je rodnom gradu ostavila dva milijuna kanadskih dolara. Dio novca utrošen je za ustanove koje se skrbe za starije osobe a dio za novu informatičku opremu za osnovne i srednje škole u Delnicima.
Nova učionica, opremljena s petnaest suvremenih računala obradovala je i učenike i nastavnike Osnovne škole ‘Ivan Goran Kovačić’. Uvjeti rada sada su znatno bolji. Nika Štimac, učenica petog razreda, sretna je. Super mi je kako su obnovili učionicu. Imamo puno računala i lijepo je, veselo kaže.
Sada imamo suvremenu i modernu učionicu informatike gdje djeca na kvalitetniji i brži način mogu usvajati osnove informatičke pismenosti. Učionica je opremljena s najsuvremenijim računalima i informatičkom opremom, zadovoljan je i ravnatelj delničke osnovne škole Mladen Bolf.
Nova računala dobila je i delnička srednja škola. Ukupna vrijednost donacije za obje škole je 120.000 kuna. Novom opremom koristit će se oko 300 učenika.
Ovo je primjer dobrog ulaganja, dobre odluke i čini mi se da bi trebalo i ubuduće razmišljati kako bi se u osnovnoj i srednjoj školi Delnice stvorili još bolji uvjeti za školovanje mladih Gorana, kaže Zvonimir Imgrud, ravnatelj Srednje škole Delnice.
Iz ostavštine Jenet Majnarić financirat će se i uređenje Kulturnog centra i Etnografskog muzeja u Delnicama. Tako će se ostvariti želja iseljene Delničanke da pridonese poboljšaju uvjeta rada i života svih stanovnika njezina kraja.