Članovi su jednoglasno izabrali dosadašnjeg predsjednika Zvonimira Dekovića za prvog čovjeka Vijeća, a za potpredsjednike Ljerku Sindik i Vladimira Marvučića. Oni zajedno s Josipom Gržetićem i Marijom Vučinović čine Upravni odbor

U Domu kulture Josip Marković u Donjoj Lastvi 16. srpnja održana je konstitutivna sjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, na kojoj je izabrano rukovodstvo ove krovne institucije Hrvata.

Članovi III. saziva HNV – a jednoglasno su izabrali dosadašnjeg predsjednika, Zvonimira Dekovića za prvog čovjeka Vijeća, a za potpredsjednike Ljerku Sindik i Vladimira Marvučića. Oni zajedno s Josipom Gržetićem i Marijom Vučinović čine Upravni odbor.

Novi sastav HNV – a čini oko 30 % novih članova. Posebno je značajno što su među njima ljudi, ne samo iz Tivta , Kotora, Herceg Novog, Budve i Bara, već i iz Podgorice i Nikšića. To govori da Hrvati slobodno artikuliraju svoje identitetske odrednice, ne samo gdje su tradicionalno prisutni, nego i u sredinama gdje su oduvijek bili manjina.

Članovi III. saziva Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore su: Zvonimir Deković, Ilija Janović, Marin Čaveliš, Ivan Dragičević, Marija Vučinović, Tanja Grabić, Vladimir Marvučić, Josip Gržetić, Adrijan Vuksanović, Tamara Mandić, Dijana Milošević, Ljerka Sindik, Radovan Marić, Mato Krstović, Frano Ercegović, Svjetlana Zeković, Zrinka Velić.
(Radio Dux)