Osim u Bernu, Matulić je slavio mise i nadahnuto propovijedao i Thunu i Langenthalu. U Bernu, Thunu i Interrlakenu priređena je nakon mise tzv. korizmena juha. Vjernici su tako imali prigodu i tjelesno se okrijepiti, ali i mogućnost za druženje i razgovor s dragim gostom iz domovine. Važno je napomenuti da se od ovih zajedničkih objeda skupila lijepa svota, a zajedno s milodarom svih misa zaokružiti će se jedna donacija za crkvu u Udbini – nacionalno svetište svih hrvatskih mučenika

Hrvatske katoličke misije u Švicarskoj redovito u vrijeme korizme organiziraju duhovne obnove. Fra Gojko Zovko i vjernici misije Bern ove su godine pozvali uglednog katoličkog intelektualca prof. dr. sc. Tončija Matulića, inače redovitog profesora i dekana Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Hrvatima u Švicarskoj ovaj rođeni Bračanin (1966.) nije nepoznat. U rujnu 2013. predvodio je Rumeni list, jesensko hodočašće mladih Gospi u Einsiedeln. Ovogodišnja duhovna obnova započela je u petak, 13. ožujka u večernjim satima, u crkvi Heiligkreuz. U subotu je nastavljena u istom prostoru i u isto vrijeme, a u nedjelju je prof. Matulić, osim u Bernu, slavio mise i nadahnuto propovijedao i u mjestima Thun i Langenthal.
U sva tri mjesta – Bernu, Thunu i Interrlakenu – priređena je nakon mise tzv. korizmena juha. Vjernici su tako imali prigodu i tjelesno se okrijepiti, ali i mogućnost za druženje i razgovor s dragim gostom iz domovine. Važno je napomenuti da se od ovih zajedničkih objeda skupila lijepa svota, a zajedno s milodarom svih misa zaokružiti će se jedna donacija za crkvu u Udbini – nacionalno svetište svih hrvatskih mučenika.
(www.hrvati.ch)