Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin, i njena predsjednica Mira Kiš, organizirai ove godine svečano obilježavanje Dana državnosti
Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin, i njena predsjednica Mira Kiš, organizirai ove godine svečano obilježavanje Dana državnosti Republike Hrvatske.Bit će to u subotu, 24. lipnja od 20 sati.

U svečanom programu sudjeluje: srednji folklor Hrvatske zajednice koji pripremaju i vode Nikolina i Natalija Sučić, zatim muška klapa Poverello koju predvodi tenor Ivan Tursić a organizira Marin Tadin. Potom, pjesnikinja iz Hrvatske, Slavica Sarkotić kojoj je netom tiskana nova knjiga „Srne u jeseni“, te berlinska glazbena skupina  „Plamen“ (Boro i Kruno), uz koju će svi moći zapjevati i zaplesati.

Očekuje se dolazak veleposlanika RH u Njemačkoj Ranka Vilovića, te voditelja HKM Berlin fra Frane Čugura i njegove subraće. I naravno, i svima ostalima, ulaz je ovom prigodom, slobodan i besplatan, poručila je Mira Kiš, predsjednica Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin.
(Hrvatski glas Berlin)