Sastanku u Münchenu nazočilo je 25 predstavnika udruga, a na dnevnom redu bilo je predstavljanje Ureda, te suradnja hrvatskih udruga u Bavarskoj, u svrhu ostvarenja projekta „Hrvatske kuće“ odnosno Hrvatskog kulturnog centra. Daria Krstičević posjetila je je i Centar hrvatske nastave u Stuttgartu te se susrela s koordinatorima hrvatske nastave, učiteljima te predstavnicima Vijeća roditelja

U organizaciji GK München 5. ožujka je održan sastanak predstavnika hrvatskih udruga Bavarske s predstojnicom Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Darijom Krstičević. Sastanku je nazočilo 25 predstavnika udruga, a na dnevnom redu bilo je predstavljanje Ureda, te suradnja hrvatskih udruga u Bavarskoj, posebice u gradu Münchenu u svrhu ostvarenja projekta „Hrvatske kuće“ odnosno Hrvatskog kulturnog centra.
Uvodno je gk Petar Uzorinac izrazio dobrodošlicu predstojnici Krstičević i njezinim suradnicima, te pozvao na konstruktivnu raspravu sa željom za postizanje dogovora oko vitalnih projekata važnih za sveukupnu hrvatsku zajednicu u Bavarskoj.Predstavljajući Ured, predstojnica je istaknula da je donošenjem Zakona o Hrvatima izvan Republike Hrvatske i osnivanjem ureda stvoren pravni i institucionalni okvir za odnos države Hrvatske prema dijelu hrvatskog naroda koji živi u drugim zemljama.
U drugom dijelu sastanka dominirala je tema „Hrvatske kuće“ u Münchenu. Naime, ta ideja i cilj Hrvata i hrvatskih udruga u Münchenu stari su 24 godine, ali se započela konkretizirati početkom 2014., kako sastancima predstavnika udruga tako i dogovorima s predstavnicima grada Münchena.
U sklopu posjeta hrvatskim zajednicama u SR Njemačkoj, u petak, 6. ožujka , Daria Krstičević posjetila je Centar hrvatske nastave u Stuttgart u (Mercedesstraße 3, 70372 Stuttgart) te se susrela s koordinatorima hrvatske nastave, učiteljima te predstavnicima Vijeća roditelja.
Hrvatska nastava na području Stuttgarta počela je s djelovanjem 1990. godine, dok to još nije bilo u mogućnosti u svim zemljama, ponajprije zbog susretljivosti i razumijevanja vlasti SR Njemačke, ali i zalaganja i upornosti Hrvata koji žive na tom području.
U Koordinaciji Stuttgart zaposleno je 12 učiteljica i učitelja, koji su raspoređeni na 53 nastavnih mjesta (škola) u Stuttgartu i njegovoj široj okolici. Školu pohađa oko 1000 učenika uzrasta od prvog do trinaestog razreda. Radu Koordinacije Stuttgart uvelike pripomažu roditelji koji sudjeluju u radu roditeljskih vijeća i školskih odbora, plaćaju participaciju i uključuju se u izvannastavne aktivnosti. Djelatnici Koordinacije uspješno surađuju i s hrvatskim katoličkim zajednicama na području Stuttgarta kao i s mnogobrojnim hrvatskim udrugama.

Fotografije