U prostorijama Hrvatskog doma Jadran održat će se završna svečanost povodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Blagoslov kruha će voditi velečasni Vladimir Švenda, a sve posjetitelje osim domaćeg kruha očekuje i večera

U prostorijama Hrvatskog doma Jadran u Malmöu 5. listopada održat će se završna svečanost povodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Blagoslov kruha će voditi velečasni Vladimir Švenda, a početak blagoslova je u 19 sati.
Dani kruha obilježavaju se obično u vrtićima, školama, dječjim domovima te ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju kako bi se djeci podigla svijest o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani.
Cilj ovih svečanosti je upoznati djecu s nastajanjem kruha, te im približiti narodne običaje. Dođite i pogledajte rezultate rada naše djece i voditeljice grupe, a naravno imat ćete i priliku kušati proizvode njihovih malih ruku.
Uz dječje proizvode, nudit će se i puno ukusnih vrsta ove važne i nadasve ukusne živežne namirnice. Napominjemo da će, osim domaćeg kruha u Hrvatskom domu biti i obilna večera za sve posjetitelje.
(www.jadran.se)