Ovogodišnji Dani kršćanske kulture održat će se u ožujku u trima dalmatinskim gradovima – Splitu, Dubrovniku i Šibeniku. Međunarodna manifestacija prvi put se održala 2005. godine u Splitu i otada je postala prepoznatljivi sadržaj koji predstavlja značajan doprinos kulturnom bogatstvu i raznolikosti u hrvatskom društvu

Dani kršćanske kulture 2015. održat će se od 21. do 31. ožujka u trima dalmatinskim gradovima – Splitu, Dubrovniku i Šibeniku. Više o manifestaciji i programu može se pronaći ovdje.
Dani kršćanske kulture uključuju izložbe, koncerte, tribine, okrugle stolove, predstavljanja knjiga i nosača zvuka, kazališne predstave, filmske projekcije itd., koji zajedno čine višednevni nezaobilazni kulturni i društveni događaj prepoznatljivog identiteta. U okviru Dana kršćanske kulture dodjeljuje se i Nagrada Andrija Buvina, za koju je plaketu izradio akademski kipar Kuzma Kovačić.
Međunarodna manifestacija Dani kršćanske kulture prvi put se održala 2005. godine u Splitu i otada je postala prepoznatljivi sadržaj koji predstavlja značajan doprinos kulturnom bogatstvu i raznolikosti u hrvatskom društvu.
Ciljevi manifestacije su, s jedne strane, ukazati na bogatstvo tradicije koju baštinimo i pokazati zašto se europska kultura u svojoj najdubljoj matrici može nazvati kršćanskom te uputiti na djela i osobe bez kojih je ona nezamisliva. S druge strane, ona želi otvoriti prostor suvremenim autorima, onima koji osluškuju vrijeme u kojemu živimo i koji na različitim područjima kulturnog i umjetničkog.