Natjecanje u kazivanju stihova na hrvatskome jeziku bilo je upriličeno u mjesnoj knjižnici, a nastupilo je 30 najboljih kazivača koje su pripremile njihove učiteljice

U okviru priredbe Dani hrvatskoga jezika, a u organizaciji Hrvatske osnovne škole u Santovu, 21. ožujka održano je Natjecanje u kazivanju stihova na hrvatskome jeziku koje je upriličeno u mjesnoj knjižnici.

Nakon izbora najboljih po razredima, na školskome natjecanju nastupilo je 30 najboljih kazivača koje su pripremile njihove učiteljice.

Prema odluci ocjenjivačkog suda u kojem su bile učiteljice razredne nastave i učiteljice hrvatskoga jezika, najboljima su proglašeni: u kategoriji 1.-2. razreda 1. mjesto Sonja Prehalek (1.r.), 2. Lili Éva Pintér (2.r.) i 3. Kinga Orbán (1.r.); u kategoriji 3.-4. razreda: 1. Viven Jakošević(4.r.), 2. Sanja Baltin (3.r.) i 3. Barbara Tamási (3.r.); u kategoriji 5.-6. razreda: 1. Marina Galić (6.r.), 2. Annamaria Vöő (5.r.) i 3. Dóra Orbán (6. r.); u kategoriji 8. razreda: 1. Natanael Nagy (7.r.), 2. Milan Milanković (8.r.) i 3. Klaudija Wollar (7. r.). Pobjednici kategorija predstavljat će santovačku školu na državnom atjecanju u Budimpešti.
(Hrvatskiglasnik)