U okviru Dana predavanja su održali dr. Vice Šunjić sa Sveučilišta u Zadru i mr. Helena Burić sa Sveučilišta u Splitu, a prikazan je i film „Vis-a-Vis“ redatelja Nevia Marasovića

Na Institutu za slavistiku Šleskog sveučilišta u Katowicama, u organizaciji Instituta za slavistiku, Lektorata hrvatskog jezika i Veleposlanstva RH u Varšavi održani su Dani hrvatske kulture čime je započelo obilježavanja 25 godina Katedre za hrvatski jezik na ovom sveučilištu. Program je započeo otvaranjem izložbe o Hrvatskom saboru koju je organiziralo Veleposlanstvo RH u Varšavi, a koja je ostvarena u suradnji VRH Varšava i Instituta za povijest u Zagrebu. Izložbu je otvorila prva tajnica u Veleposlanstvu RH u Varšavi Tiha Dabac, dok su se uime Instituta za slavistiku okupljenima obratili direktorica Instituta za slavensku filologiju dr. hab. Mariola Szymczak-Rozlach, dekan Odjela za filologiju Šleskog Sveučilišta prof. dr. hab. Krzysztof Jarosz, te lektorica hrvatskog jezika na Šleskom sveučilištu Ivana Čagalj.
U okviru Dana hrvatske kulture predavanja su održali dr. Vice Šunjić sa Sveučilišta u Zadru i mr. Helena Burić sa Sveučilišta u Splitu. U programu Dana sudjelovala je i spisateljica i književna kritičarka Darija Žilić, a u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom RH prikazan je film „Vis-a-Vis“ redatelja Nevia Marasovića. (pl.mvep.hr</a>)<br /><br />”