Ove će se godine Dani europske baštine u Hrvatskoj održati od 18. rujna do 12. listopada. Organizacija Dana povjerena je Ministarstvu kulture i Upravi za zaštitu kulturne baštine

Europa u rujnu tradicionalno obilježava manifestaciju Dani europske baštine kojom se predstavlja bogata baština naroda i kulturnih raznolikosti europskoga kontinenta te upozorava na potrebu njezine zaštite i očuvanja.
U sklopu manifestacije organiziraju se izložbe, javna predavanja, posjeti različitim lokalitetima, okrugli stolovi i drugi događaji.
Ove će se godine Dani europske baštine u Hrvatskoj održati od 18. rujna do 12. listopada.
Dio događaja posvećen je konzervatorskoj fotografiji koja predstavlja nezaobilazno polazište konzervatorskoga djelovanja već punih stotinu i šezdeset godina i s punim joj pravom možemo pripisati epitet vizualnoga čuvara stanja baštine.
Manifestacija će se otvoriti izložbom Konzervatorski svjetlopisi – naših prvih 160 godina zajedno mr. sc. Sanje Grković, u izložbenome prostoru Gliptoteke HAZU, u četvrtak, 18. rujna, u 12 sati. Izložbom će se prikazati približno sto analognih fotografija nastalih od sredine 19. do kraja 20. stoljeća, iz bogatoga fotografskog fonda cjelokupne hrvatske konzervatorske službe koji broji više od pola milijuna fotografija.
U Sisku se od 19. rujna 2014. do 5. listopada 2014. Dani europske baštine 2014. obilježavaju pod nazivom 2. Dani industrijske baštine grada Siska. Tijekom dva tjedna organizirat će se različita predavanja, izložbe, edukativne radionice, kao i konzervatorsko-restauratorska radionica u Parku skulptura nastalih u sklopu Kolonije likovnih umjetnika Željezara Sisak.
U Hrvatskoj je organizacija Dana europske baštine povjerena Ministarstvu kulture i Upravi za zaštitu kulturne baštine.

Program obilježavanja Dana europske baštine 2014. u Hrvatskoj