Na Razgovoru će o temi Aktualno pitanje iseljavanja i život u iseljeništvu govorit će predavači, katedralni župnik msgr. Stjepan Beretić i nacionalni ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. dr. Tomislav Markić

Katoličko društvo Ivan Antunović priređuje Dane biskupa Ivana Antunovića 2018. Svečana misa za biskupa Ivana Antunovića bit će u katedrali-bazilici Sv. Terezije Avilske u Subotici, 7. siječnja u 18 sati o 130. obljetnici smrti.
U okviru Dana biskupa Ivana Antunovića bit će održan XXVI. Razgovor, u petak, 12. siječnja s početkom u 19 sati, u Pastoralnom centru Augustinianum (Subotica, Trg svete Terezije 2). O temi Aktualno pitanje iseljavanja i život u iseljeništvu govorit će predavači, katedralni župnik msgr. Stjepan Beretić i nacionalni ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. dr. Tomislav Markić.
Razgovor je tradicionalno okupljanje Hrvata u Subotici koje je započela Hrvatska prosvjetna zajednica na čelu s biskupom Lajčom Budanovićem 1934. godine. Razgovor ima određenu aktualnu temu od značaja za život zajednice u Bačkoj. Redovito je održavan do 1941. godine i nije priređivan sve do 1990. godine, kada ga je obnovio Institut (danas Katoličko društvo) Ivan Antunović.
(ZKVH)