Ontarijska federacija odsjeka HBZ -a održat će svoj tradicionalni godišnji piknik i proslavu Dana Zajedničara u Karlovac parku. Svake godine piknik privuče veliki broj gostiju, a to je uglavnom i najveće slavlje i skup članova i prijatelja Zajednice u Ontariju 

Ontarijska federacija odsjeka HBZ-a održat će svoj tradicionalni godišnji piknik i proslavu Dana Zajedničara 26. srpnja u Karlovac parku, Milton, ON. Svake godine piknik privuče veliki broj gostiju, a to je uglavnom i najveće slavlje i skup članova i prijatelja HBZ-a u Ontariju.
Glavni gosti na ovom slavlju su tradicionalno članovi Upravnog odbora HBZ-a, a ove godine se očekuje i novi predsjednik Edward W. Pazo, potpredsjednik/članske usluge Franjo Bertović i novoizabrana tajnica/blagajnica Bernadette Luketich-Sikaras. Ponovo se očekuje i nazočnost diplomatskih predstavnika Republike Hrvatske u Kanadi.
U bogatom kulturno-umjetničkom programu će nastupiti tamburaške i folklorne grupe iz Ontarija i iz Amerike. Nakon nastupa gostujućih tamburaških i folklornih grupa, te govora domaćih lidera i hrvatskih diplomatskih predstavnika slavlje se nastavlja svirkom VIS-a “Hrvatski zvuci”. Za gastronomsku ponudu zaduženi su majstori iz restorana “Bosnian Specialty” u Hamiltonu
Na ovogodišnjem pikniku glavni zgoditak tombole bit će dvije avionske karte Toronto – Zagreb Sky Grece Airlinea. Avionska karta mora biti iskorištena do 7. listopada 2015.
(Zajedničar)