Piknik i proslava održat će se u Karlovac parku, Milton Ontario, što je već postalo tradicijom. Očekuje se dolazak predsjednika Paze, potpredsjednika Bertovića i tajnice Bernadette Luketich-Sikaras

Piknik i proslava Dana Zajedničara Ontarijske federacije odsjeka Hrvatske bratske zajednice održat će se 24. srpnja u Karlovac parku, Milton Ontario, što je već postalo tradicijom. U lijepom ambijentu Karlovac parka već godinama održavaju piknike na zadovoljstvo i veselje svih koji su dolazili na ovaj najveći skup članova, i prijatelja HBZ-a u Ontariju.
Piknik i proslava Dana zajedničara je ujedno promocija naše glazbene baštine, što je jedan od važnih ciljeva HBZ-a i njenih članova općenito. Zbog toga svake godine organiziraju kulturno-umjetnički program u kojem nastupaju članovi raznih odsjeka HBZ-a iz Amerike i Kanade. Uz glazbu gostujućih tamburaša, očekuju ove godine i glavnog predsjednika HBZ-a, Edwarda Pazu. Predsjednik Pazo će, kao uvijek u svojim govorima, informirati sve prisutne o mnogim značajnim i važnim stvarima za HBZ i njene članove. Uz predsjednika, bit će prisutan i potpredsjednik/članske usluge HBZ Franjo Bertović. Također, očekuju i glavnu tajnicu/ blagajnicu HBZ -a Bernadette Luketich-Sikaras koja je kao članica ‘St. George’ tamburice mnoge godine dolazila na slavlja Ontarijske federacije. Gk Republike Hrvatske će prenijeti pozdrave iz Lijepe Naše. I ove godine očekuju i vatrogasce iz Miltona. Svake godine članovi Ontarijske federacije pripreme salate, kolače, palačinke, kavu te ispeku ćevapčiće i dakako specijalitete s ražnja: janjetinu i odojke. Prisutne članove i njihove goste zabavljat će grupa VIS “Hrvatski zvuci”. Svi su dobro došli.
(Zajedničar)