U prostorijama AHKD “Braća Radić” u Schofieldsu na manifestaciji su se okupili brojni Hrvati

U prostorijama AHKD “Braća Radić”u Schofieldsu 18. studenoga je održana manifestacija – Dan sjećanja na žrtvu Vukovara na kojoj su se okupili brojni Hrvati.

Nakon bogate večera, prisutnima su se obratili istaknuti pojedinci iz hrvatske zajednice kao i učenici Škole hrvatskog jezika pri AHKD “Braća Radić”. Pozdravno slovo gostima je uputio Stjepan Naraj, predsjednik kluba, a zatim je odsvirana hrvatska himna i minutom šutnje odana počast svima koji su dali život za domovinu.

Glavni govornik bio je prof. Luka Budak, ravnatelj Zaklade na Sveučilištu Macquarie Sveučilištu. Iznio je niz potresnih detalja o događajima koji su se zbili 18. studenog 1991. godine u Vukovaru kojega su branili hrabri branitelji iz Vukovara i ostalih krajeva Hrvatske.
Svojim recitalima o Vukovaru predstavili su se zatim Ante Glavor, Rosica Perić i Zorica Marušić, članovi Hrvatsko-australskog literarnog i umjetničkog društva.

Dirljiv je bio i nastup učenika Škole hrvatskog jezika Društva. Potom je prikazan film o stradanju i razaranju Vukovara, kao i patnje vukovarskih branitelja koji su ga branili.

Tekst: Franjo Harmat