Održana je videokonferencija u okviru pilot-projekta suradnje osnovnih škola iz Vukovara, Širokog Brijega, Hrvatske škole Kardinal Stepinac Chicago te Hrvatske škole pri HKC Chicago

U organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, 18. studenoga jeodržana videokonferencija u okviru pilot-projekta suradnje osnovnih škola Dragutina Tadijanovića iz Vukovara, Prve osnovne škole Široki Brijeg i Hrvatske škole Kardinal Stepinac Chicago pri župi Sv. Jeronima u Chicagu te Hrvatske škole pri Hrvatskom kulturnom centru Chicago (Projekt Korijeni).
Tijekom videokonferencije djeca iz Chicaga su pokazala što znaju o domovini i otpjevala pjesmu Bože, čuvaj Hrvatsku, maleni Vukovarci održali su zanimljivo predavanje, a mali Širokobriježani poručili da je najvažnije zajedništvo, ma gdje bili, jer nas veže ljubav prema istoj domovini.
Ddržavni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike HrvatskeZvonko Milas tom im je prigodom poručio: „Draga djeco iz Vukovara, Širokog Brijega i Chicaga stvorite nova prijateljstva utemeljena na činjenici da ste Hrvati, da dijelite jedan jezik jednu povijest, jednu kulturu i jednu budućnost. A svaki vaš uspjeh je hrvatski uspjeh, dogodio se on u Vukovaru, u Chicagu ili u Širokom Brijegu. Svi ga zajedno iščekujemo i svi ćemo ga zajedno slaviti, a Vaša hrvatska država se s Vama i danas već ponosi“.
Cilj projekta Korijeni je, između ostalog, međusobno upoznavanje i zbližavanje djece iz RH, BiH i iseljeništva u osnovnoškolskoj dobi, radi jačanja svijesti o nedjeljivosti hrvatskog naroda i poticanja njegovog zajedništva, ali i svladavanja komunikacijskih barijera među najmlađim generacijama.

Fotogalerija