Slavlju će biti nazočni brojni hrvatski iseljenici iz Dalmacije, koji su sa svojim obiteljima stigli na godišnje odmore iz zemalja zapadne Europe te iz prekomorskih zemalja, posebno oni čiji su sinovi sudjelovali u Domovinskome ratu

Na proslavi u Kninu 5. kolovoza 2014. bit će nazočne brojne iseljeničke skupine, koje u srpnju i kolovozu imaju turneje po RH, domovini svojih predaka
Središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja održava se tradicionalno u Kninu na kojoj će biti nazočan državni vrh Republike Hrvatske.
Uz proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Vojna biskupija proslavit će svetkovinu nebeske zaštitnice svoje biskupije – Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta. Proslava će se održati 5. kolovoza u Kninu.
Program proslave pogledajte na ovoj poveznici 19. obljetnice vojno redarstvene akcije Oluja.
Slavlju će biti nazočni brojni hrvatski iseljenici iz Dalmacije, koji su sa svojim obiteljima stigli na godišnje odmore iz zemalja zapadne Europe te iz prekomorskih zemalja, posebno oni čiji su sinovi sudjelovali u Domovinskome ratu.
Čestitka predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića upućena građanima Lijepe Naše za Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
Najbliži područni ured Hrvatske matice iseljenika gradu Kninu, u čijem središtu se odvija državna proslava je – Split.
Uobičajen je i televizijski prijenos proslave Dan pobjede i Dana domovinske zahvalnosti s kninskoga središnjega trga na prvom programu Hrvatske radio televizije, a ove godine i na četvrtome programu HRT-a.  

Iz suvremene hrvatske povijesti

Više Hrvatski memorijalno dokumentacijski centar Domovinskog rata

Priredila: Vesna Kukavica