Nakon vrlo uspješno savladanog gradiva, posjetiteljima predavanja iz hrvatskoga jezika uručeni su promidžbeni materijali o Republici Hrvatskoj na kojima, kao i proteklih godina, zahvaljujeo Hrvatskoj turističkoj zajednici iz Frankfurta

Dan otvorenih vrata Sveučilišta Saarland održan je početkom srpnja, a brojni posjetitelji iz Saarbrückena i obližnjih francuskih gradova došli su u campus kako bi sudjelovali na predstavljanju različitih programa studija – prirodnih, društvenih, političkih, socijalnih i humanističkih znanosti.
Uz svoj već tradicionalni štand pokraj glavne zgrade campusa, Odjel slavistike Filozofskoga fakulteta Sveučilišta Saarland ponudio je “brze tečajeve” jezika i to grčkog u sklopu Europaicuma koji djeluje pri Slavistici: bugarskog, češkog, ruskog poljskog, ukrajinskog te hrvatskoga jezika. Sva su predavanja bila dobro posjećena.
Nakon vrlo uspješno savladanog gradiva, posjetiteljima predavanja iz hrvatskoga jezika uručeni su promidžbeni materijali o Republici Hrvatskoj na kojima, kao i proteklih godina, zahvaljujemo Hrvatskoj turističkoj zajednici iz Frankfurta.

Tekst i fotografije: Lucija Šarčević