U prostorijama HK Kralj Tomislav održan je prigodni domjenak u povodu Dana neovisnosti RH na kojemu su se okupili predstavnici hrvatskih klubova i udruga, uz Beuka, dopredsjednika CEC-a, prof. Budaka, ravnatelj Sveučilišta Macquarie za hrvatski jezik i tajnika Ujedinjenih hrvatskih klubova i Piskulić, gk RH u Sydneyju
U nedjelju, 13. listopada, u prostorijama HK Kralj Tomislav održan je prigodni domjenak u povodu Dana neovisnosti RH na kojemu su se okupili predstavnici hrvatskih klubova i udruga.
Organizator domjenka bili su CEC (Hrvatsko etničko vijeće) i Ujedinjeni hrvatski klubovi u NSW-u. Voditelj programa Jozo Brkić, inače glasnogovornik CEC-a, pozdravio je prisutne goste i objasnio značaj ovog svečanog skupa. Prisutnima su zatim govorili: Tom Beuk, dopredsjednik CEC-a, prof. Luka Budak, ravnatelj Sveučilišta Macquarie za hrvatski jezik i tajnik Ujedinjenih hrvatskih klubova i Mirjana Piskulić, gk RH u Sydneyju.
Domjenak je protekao u ugodnoj atmosferi, a organizatori su se tom prilikom zahvalili klubu Kralj Tomislav i sponzorima na svesrdnoj pomoči da ovaj spomendan Republike Hrvatske bude obilježen i u Sydneyju na ovako svečani način.

Tekst i fotografija: Franjo HARMAT