Tridesetak nazočnih članova i prijatelja zajednice, nakon predavanja dr. Damira Barbarića, sudjelovali su u živoj diskusiji. Dogovoren je i sljedeći susret zajednice povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava 23. travnja

Hrvatska kulturna zajednica u glavnom gradu pokrajine Hessen je u povodu Međunarodnoga dana materinskoga jezika 28. veljače priredila javnu tribinu. Ovo je bio peti, i već tradicionalni susret, koje HKZ priređuje za članove i prijatelje društva. UNESCO je 1999., na 30. zasjedanju Glavne skupštine , proglasio 21. veljače Međunarodnim danom materinskoga jezika.

Gost predavač, profesor dr. Damir Barbarić, potpredsjednik MH izložio je važnost i vrijednost materinskog jezika kao bitnog čimbenika kulturnog određenja jednog naroda. Matica hrvatska, koja će sljedeće godine slaviti 175. godišnjicu rada, je najstarija hrvatska institucija koja već gotovo dva stoljeća ispunjava zadaću unaprjeđenja nacionalne kulture.
Tridesetak nazočnih članova i prijatelja zajednice su nakon predavanja sudjelovali u živoj diskusiji. Dogovoren je i sljedeći susret povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava 23. travnja u Wiesbadenu, izvijestio nas je predsjednik Ivica Košak.

Opširnije