Dvjema radionicama „ Kravata oko Rima“ i „Kravata na našo “, učenici HN iz Rima i Kruča obilježit će Dan kravate. U Mundimitru, u Caffè Linguistico Letterario, bit će ispričana i Priča o kravati Academije Cravatice

Dobrodošli na dječju radionicu kojom Dan kravate obilježavaju učenici HN Rim. „ Kravata oko Rima“ održat će se u subotu, 22. listopada u 10.30 sati u polivalentnoj dvorani Veleposlanstva Republike Hrvatske u Via Luigi Bodio 74-76, Rim. Voditeljica „Kravate oko Rima“ je prof. Tina Fabijančić, a organizaciju i ideju projekta potpisuje Hrvatsko talijanski mozaik Rim /Mosaico Italo Croato Roma – Ivana Milina, predsjednica. Suradnici su: Dragan Alvir, Zrinka Bačić, Ana Kovačević, Gabriella Marčelja i Andrea Milič, a specijalna gošća Ana Došlić.

Na happening s kravatom nazočni s Draganom mogu naučiti kako se kravata veže, a s Anom Kovačević oslikati big size kravatu. Na radionici će se moći pogledati i dokumentarni film Priča o kravati Velog Jože i još mnogo toga…

Svjetski Dan kravate obilježit će se i u Moliseu, i to 22. listopada u Mundimitru, u Caffè Linguistico Letterario di Montemitro u 17.30 sati Pričom o kravati Academije Cravatice i u organizaciji Mosaico Italo Croato Roma. Koncepcija i tekstovi: Nikola Albaneže, koordinacija: Koraljka Dilić, oblikovanje: Koraljka Bubnjić, prijevod: Sarah Zuhra Lukanic.

U Moliseu će se također održati dječja radionica „Kravata na našo “ i to HN Acquaviva Collecroce Kruč/Scuola Integrativa Croata Kruč s prof. Moranom Papucci na čelu.

Opširnije