Organizatori su u ottawskoj srednjoj školi, Glebe Collegiate Institute, kroz turističku promociju i kratku poduku jezika, nastojali približiti učenicima zemlje i jezike Europske unije

U subotu, 23. rujna u organizaciji EU delegacije u Kanadi održan je Dan jezika Europske unije. Događaj se održao u ottawskoj srednjoj školi, Glebe Collegiate Institute, a namjera je kroz turističku promociju i kratku poduku jezika, približiti učenicima zemlje i jezike Europske unije.
Na hrvatskom štandu nudili su se hrvatski proizvodi (Kraševe bajadere, praline, kiki bomboni i keksi) i turistički materijali Hrvatske turističke zajednice.
Školarci i njihovi roditelji obilazili su štandove država sudionica i raspitivali se o turističkoj ponudi i mogućnosti studiranja u toj državi.
Također se održavao i mini tečaj jezika. Svaki jezik EU bio je predstavljen u 2 termina po pola sata. Tečaj hrvatskog jezika održala je profesorica hrvatskog jezika Agatha Vranjković.
Polaznici tečaja morali su prikupiti bar dva potpisa različitih predavača kako bi ušli u izbor za izvlačenje nagrada koje su pripremile države sudionice.
VRH je pripremio poklon košaru s hrvatskim proizvodima i turističkim materijalima. Sajam je bio dobro posjećen i ovo je bila još jedna prilika da se Hrvatska predstavi mladim Kanađanima, ne samo kao turistička destinacija, već i kao država u kojoj bi se moglo studirati.
(ca.mvep.hr)