Predstavnice HMI, tajnica Diana Mašala Perković i voditeljica Ureda ravnatelja HMI Lana Šaš prisustvovale su svečanom otvorenju izložbe „100 godina Price“ u Gradskoj kući u Pečuhu, koja je postavljena povodom stote godišnjice slikareva rođenja i proslave Dana državnosti

Predstavnice HMI, tajnica Diana Mašala Perković i voditeljica Ureda ravnatelja HMI Lana Šaš prisustvovale su 30. lipnja svečanom otvorenju izložbe „100 godina Price“ u Gradskoj kući u Pečuhu, koja je postavljena povodom stote godišnjice slikareva rođenja i proslave Dana državnosti.
Zlatko Prica rođen je 26. lipnja 1916. godine u Pečuhu, u mađarskoj Baranji, u trgovačkoj obitelji. Godine 1922. obitelj seli u Zagreb gdje Prica završava osnovnu školu i gimnaziju i 1937. se upisuje na Umjetničku akademiju u Zagrebu.

Izložena djela darovana su gradu Pečuhu, a izložbu je otvorio gradonačelnik grada Pečuha Zsolt Pava. Na otvorenju je govorio prof. Ernest Barić. Potom je u Pečuškoj katedrali povodom obilježavanja Dana državnosti i 25 godina samostalnosti RH održana sveta misa za domovinu koju je predvodio vlč. Attila Bognar, župnik iz Mohača uz koncelebraciju svećenika iz Mađarske i Republike Hrvatske.
U OC Miroslav Krleža održao se svečani prijem na kojem se predstavila Koprivničko-križevačka županija uz kuharski show koprivničke Podravke. U zabavnom dijelu programa nastupio je će ženski pjevački sastav „Korjeni“ iz Martinaca te tamburaški sastav „Biseri Drave“ iz Starina.