Dan je završio večerom u sjedištu Zajednice, na kojoj je, uz ravnatelja hrvatske inozemne pastve, bio i veleposlanik RH u Irskoj Ivan Mašina te irski svećenici koji djeluju u župi Whitehall 

Zajednica hrvatskih katolika u Dublinu okupila se na prvu korizmenu nedjelju na svoje redovito nedjeljno euharistijsko slavlje u crkvi Sv. Terezije u centru Dublina. Misno slavlje predvodio je dr. Tomislav Markić, ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Voditelj Zajednice vlč. Josip Levaković, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji od kraja prošle godine obnaša tu službu, zahvalio je na posjetu i brizi Crkve u Domovini za ovu mladu iseljeničku zajednicu, koja je tek u nastajanju.

Vlč. Levaković i dr. Markić posjetili su poslije mise i kraćeg druženja s vjernicima nadbiskupa Dublina mons. Diarmuida Martina te ga izvijestili o napretku i rastu zajednice. Nadbiskup je ohrabrio nastojanja oko pastorala u zajednici te dao zadatak da se još više potrudi oko novodoseljenih Hrvata, osobito i onih koji još nisu u kontaktu sa zajednicom.

Dan je završio večerom u sjedištu zajednice, na kojoj je uz ravnatelja hrvatske inozemne pastve bio i veleposlanik Republike Hrvatske u Irskoj Ivan Mašina te irski svećenici koji djeluju u župi Whitehall gdje je sjedište Zajednice.
(IKA)