U Velikom Borištofu nastupaju grupe Snoir i Elektrikeri iz Gradišća i Gustafi iz Hrvatske

Koncert Croatisada u Kugi u Velikom Borištofu održat će se 1. listopada u 20.00 sati. Nastupaju grupe Snoir i Elektrikeri iz Gradišća i Gustafi iz Hrvatske.

Najmlađa rock grupa gradšćanskohrvatskog/njemačkog porijekla, koja ima svoj dom u Kugi, je Snoir. Počeli su vježbati prije tri godine, a ove godine su postigli do sada najveći uspjeh. Naime, osvojili su 2. mjesto na najvećem austrijskom natjecanju mladih bendova „Planet Festival Tour“. Trenutno rade na svom prvom albumu, kojeg će sada lakše financirati. Posljedica uspjeha na festivalu je i čitavi niz nastupa. Vrhunac je nastup na Sziget-festivalu u Budimpešti.

Elektrikeri su prethodnici grupe Snoir. I oni su počeli probati u Kugi već u mladim godinama i svojim su „krowodnrockom“ pobjeđivali na različitim natjecanjima u Gradišću. Svojim albumom „ŠOK-Therapie“ Luka, Nikola, Marco i Michael iznenadili su svojom izvrsnom svirkom, ali i tekstovima. Pjesme „Zniči puže“, „Fahacari“ ili „Grišnik“ govore o temama koje do sada nisu imale mjesta na gradišćanskohrvatskoj sceni.
Gustafi će prezentirati svoj šaroliki miks od istarskog folka, rocka, popa i bluza pa do „tex-mexa“. Grupu je osnovao pjevač i kompozitor Edi Maružin, koji je svojim istarskim narječjem i uključivanjem dvojezičnosti (hrvatski-talijanski) dao grupi osobiti pečat. Gustafi dolaze iz Vodnjana blizu Pule. Karte za priredbu mogu se naručiti na office@kuga.at