Na ovogodišnjoj smotri sudjelovalo je 88 natjecatelja iz 23 škole. Nastupe učenika dvojezičnih škola su vrednovali: Angela Šokac Marković, dr. sc. Stjepan Blažetin i Robert Ronta, a natjecatelja škola s predmetnom nastavom hrvatskoga jezika: Branka Pavić Blažetin, Zorica Matola i Marija Šajnović

U organizaciji Hrvatske državne samouprave 28. ožujka u prostorijama budimpeštanskoga Hrvatskoga vrtića, osnovne škole, gimnazije i đačkoga doma priređeno je Državno natjecanje u kazivanju stihova i proze na hrvatskome jeziku – Croatiada 2017.

Smotra je to na kojoj se iz godine uz godinu okupljaju najbolji kazivači onih škola gdje se predaju hrvatski jezik i književnost. Nakon pozdravnih riječi HOŠIG-ove ravnateljice Ane Gojtan, uslijedio je kratki program domaćina. Uime organizatora nazočne je pozdravila zamjenica predsjednika HDS-a Angela Šokac Marković.

Na ovogodišnjoj smotri sudjelovalo je 88 natjecatelja iz 23 škole. Nastupe učenika dvojezičnih škola su vrednovali: Angela Šokac Marković, dr. sc. Stjepan Blažetin i Robert Ronta, a natjecatelja škola s predmetnom nastavom hrvatskoga jezika: Branka Pavić Blažetin, Zorica Matola i Marija Šajnović.

Svim sudionicima dodijeljene su spomenice, a najboljima bonovi za knjigu, čokolada i zidni kalendar s učeničkim radovima nagradnoga likovnoga natječaja 2016. godine, te trojici natjecatelja sudjelovanje u državnom kampu hrvatskoga jezika u Pansionu Zavičaj u Vlašićima na Pagu.

Fotogalerija