Među sudionicima kolonije „Stipan Šabić 2015.“ bili su i Ankica Perge Karačić i Ante Karačić Karas iz Njemačke, pokretači dječjeg likovnog natječaja koji traje više od desetljeća

Hrvatska likovna udruga CroArt organizira izložbu slika nastalih na petom sazivu Umjetničke kolonije „Stipan Šabić 2015.“ Otvaranje izložbe je u ponedjeljak, 21. ožujka 19 sati u galeriji Otvorenog sveučilišta u Subotici.
Sudionici kolonije bili su: Kemal Mehmedović i Dževdžet Nikočević iz Bosna i Hercegovine, Dubravko Mokrović, Albina Jakić, Duje Medić, Irena Gayatri Horvat i Iris Dvornik Bondora iz Hrvatske, Ankica Perge Karačić i Ante Karačić Karas iz Njemačke, Andrej Nemet Endre iz Češke, Hangan Radu Cristian, Emil Lajos Kovács i Francu Tudor iz Rumunjske, Lillian Carland Malbašić iz Australije, Andrea Balló iz Mađarske, Nora Evetović, Nera Matijević, Mladen Horvat i Emma Pesti iz Srbije.
Izložbu će otvoriti prof. Vladan Čutura, a o nastalim radovima govorit će Branimir Kopilović, povjesničar umjetnosti. U programu otvaranja sudjeluju: Trio Gordan-Nenad-Zlatko (glazba) i recitatori iz Gimnazije „Svetozar Marković“. Djela se mogu vidjeti i kupiti do 4. travnja 2016. godine. (ZKVH)