U organizaciji Hrvatske državne samouprave, Odbora za kulturu i sport HDS-a, Kulturno-prosvjetnog centra i odmarališta Hrvata u Mađarskoj te Hrvatskog kulturnog i sportskog centra Josip Gujaš Džuretin kao domaćina Ovogodišnja biciklijada, CRO TOUR 2017., od 25-27. kolovoza 2017. godine treću godinu zaredom održan je ove godine kroz Podravinu, točnije dijelove županije Šomođ i županije Baranja.

Četrdesetak biciklista družilo se tri dana, a svakoga dana pridružili su im se i biciklisti iz krajeva i naselja kroz koja su prolazilili te organizatori ocjenjuju kako je ukupno stotinjak ljudi sudjelovalo ovogodišnjem CRO TOUR-u. Sudjelovati se moglo prijavom a sve troškove (spavanje i prehranu) su pokrili organizatori druženja, osim putovanja do starta i od cilja kućama.

Od Kapošvara do Martinaca prošlo se kroz Fatac, Háromfa, Bobovac, Bojevo, Rasinje do Izvara gdje se noćilo. Drugi dan nakon doručka u Izvaru krenulo se prema Dombolu i Tomašinu gdje se družilo uz glazbu i noćilo. Prošlo se kroz Barč, Tomašin, Daranj, Siget, Dombol, Potonju, Lukovišće, Novo Selo, Brlobaš.

Dijelove puta do startnih pozicija biciklisti su prevalili autobusom.

Trećeg dana nakon doručka u Dombolu, autobusom se otišlo do Brlobaša odakle se krenulo kroz Drvljance, Starin, Šeljin, Fok, Križevce do Martinaca gdje je zatvorena ovogodišnja Biciklijada.

Na svim postajama mjesne Hrvatske samouprave ugostile su putnike, osvježavajućim pićima, pecivom i voćem.

Tekst i fotografije: Branka Pavić Blažetin

Pročitajte više