Chicago, New York, Washington i drugi američki gradovi uskoro će se diviti izložbi “Plavo-zelena Hrvatska” uglednog hrvatskog fotografa i snimatelja Marka Vrdoljaka, novog laureata Nagrade Tošo Dabac, čija je antologijska retrospektiva upravo otvorena u galeriji Fotokluba Zagreb

Chicago, New York, Washington i drugi američki gradovi uskoro će se diviti izložbi “Plavo-zelena Hrvatska” uglednog hrvatskog fotografa i snimatelja Marka Vrdoljaka, novog laureata Nagrade Tošo Dabac, čija je antologijska retrospektiva upravo otvorena u galeriji Fotokluba Zagreb. Vrdoljak se proslavio predanim radom na promociji hrvatskih ljepota kao kulturnog, sakralnog, turističkog… identiteta Hrvatske.
Njegov nagrađeni, 7-minutni film “Puls of the City”, na internetu je vidjelo dva milijuna ljudi! U Dubrovniku je upravo snimio i svoj prvi cjelovečernji film “Sedam dana stvaranja” o životu dominkanskog svećenika Marka Bobaša. Kaže nam da je riječ o tajnom životu samostana. Sada snima i film o Nacionalnom parku Brijuni.
U Fotoklubu Zagreb izloženi su najbolji ulomci fotografija iz tri izložbe koje sada idu svijetom – “Čudesna Hrvatska 1” (trenutačno otvorena u Donjeckom); “Čudesna Hrvatska 2” (koja sada ide u Rim) i “Plavo-zelena Hrvatska” koja upravo kreće u svijet. Vrdoljakova fotografija “Ovčji raj” snimljena u Lici, odabrana je za naslovnicu 50. broja Digital Photo Magazina, kao prva naslovnica s djelom hrvatskog fotografa.
(Večernji list)