Edukativni projekt Hrvatskog društva Luksemburg krenuo je u Centru za kulturu „Norbert Sassel“ u Bettangeu seminarom „Kako potaknuti kreativnost” i radionicom „Kako napraviti dobru fotografiju?” koje su predvodili Anđelko Markulin, predsjednik HDL-a i stručni specijalist inženjer informacijske tehnologije te profesionalni fotograf Ivan Radman

Hrvatsko društvo Luksemburg pokrenulo je projekt cjeloživotnog učenja za hrvatsku djecu i mladež u Luksemburgu, koji je u konkurenciji 862 prijave ušao među 78 projekata koje je podržala Vlada Republike Hrvatske.
Cilj projekta je oformiti tim stručnjaka različitih profesija koji žive i rade u Luksemburgu i ponuditi program od 15 seminara i radionica kojima će se djeci i mladima prezentirati i s njima vježbati ključne kompetencije za uspjeh u 21. stoljeću.

Za podlogu projekta služe dva dokumenta: „Europski referentni okvir o ključnim kompetencijama za cjeloživotno učenje“ Europskog parlamenta i Vijeća EU-a te „Nova vizija za obrazovanje: Jačanje socijalnog i emocionalnog učenja kroz tehnologiju“ Svjetskog ekonomskog foruma.
Ovaj edukativni projekt Hrvatskog društva Luksemburg krenuo je u Centru za kulturu „Norbert Sassel“ u Bettangeu seminarom „Kako potaknuti kreativnost” i radionicom „Kako napraviti dobru fotografiju?” koje su predvodili Anđelko Markulin, predsjednik HDL-a i stručni specijalist inženjer informacijske tehnologije te profesionalni fotograf Ivan Radman.
Radionice Hrvatskog društva Luksemburgu nastavljaju se i tijekom idućih mjeseci, uvijek vikendom.
(moja-domovina.net)