Na ovoj izložbi Mirjana Drempetić Hanžić Smolić postavila je dvanaest slika predstavljenih u Čileu nasuprot onih nastalih impresija iz Čilea u jednu izložbenu cjelinu. Izložba ostaje otvorena do 12. listopada

Izložba slika “Čileanska priča” dr. art. Mirjane Drempetić Hanžić Smolić otvorena je u Gradskoj galeriji u Zaboku. Riječ je o tematskoj izložbi najnovije radove slikarice i kiparice. Umjetnica je u slike pretočila svoje dojmove s prošlogodišnjega putovanja po Čileu koje je na nju ostavilo vrlo snažan dojam.
Čile kao zemlja otkrio se umjetnici preko dobrih hrvatskih iseljenika i kluba Estadio Croata koji su ugostili njezinu izložbu prošle godine u glavnom gradu Santiagu. Umjetnicu je osvojio današnji Čile sa svojim kontrastima, drukčiji od onoga u davna vremena iseljavanja prije stotinjak ili više godina kakav se otkrio Hrvatima koji su se doselili s Brača, Visa i drugih dijelova Dalmacije.

Potomci hrvatskih iseljenika upoznali su putem Mirjaninih slika dio bregovitoga Hrvatskoga zagorja, vidjeli su motive iz Dalmacije, našega mora, riječnih brzaca sa slapovima, ukratko, donijela im je dio Lijepe naše. Na ovoj izložbi u Galeriji grada Zaboka postavila je tih dvanaest slika nasuprot svojih impresija iz Čilea u jednu izložbenu cjelinu. Dva svijeta, dvije birane ljepote sada su ujedinjene u jednoj dosljednoj slikarskoj interpretaciji istoga rukopisa. (iz predgovora D. Jendrić)
Mirjana Smolić (rođ. Drempetić Hanžić 1971. u Zaboku). diplomirala je kiparstvo na Nastavničkom odjelu Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1997. godine pod mentorstvom prof. Miroslava Vuce. Doktorirala je 2012. godine na Poslijediplomskom doktorskom studiju kiparstva Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom 25 godina umjetničkoga djelovanja izlagala je na četrdesetak samostalnih i na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Radi kao profesorica u Školi za umjetnost, dizajni i odjeću u Zaboku.
(Večernji.hr)