Franco Ferrera Cvitanović član je Savjeta za Hrvate izvan domovine Vlade Republike Hrvatske. Snimio je dva albuma rock glazbe, komponirao glazbu za šibensku grupu Laudantes i bio uključen u rad folklornih društava koja djeluju na području Santiaga de Chile, poput društva Domovina. Bio je voditelj ženske klape Zvijezde i muške Južno more

Hrvatska matica iseljenika, podružnica Split organizirala je 13. srpnja koncert gitarista Franca Ferrere Cvitanovića u prostorijama Alliance Francaise u Splitu. Ferrera Cvitanović se predstavio splitskoj publici vlastitim kompozicijama. Umjetnik je rođen u Čileu a hrvatskih je korijena. Njegov djed Ivan Cvitanović rodio se 1873. godine u Trogiru i poslije migrirao je u Čile.
Franco Ferrera Cvitanović snimio je dva albuma rock glazbe od kojih je jedan bio nominiran za nagradu Najbolji novi band 2007. godine, koju dodjeljuje APES – Društvo novinara Čilea. Trenutno radi za EMI Music i stvara glazbu za televizijske programe. S obzirom na to da je hrvatskih korijena, bio je uključen u rad folklornih društava koja djeluju na području Santiaga de Chile, poput društva Domovina. Bio je voditelj ženske klape Zvijezde i muške Južno more. Ove godine radi s vlastitim sastavom Jadranski biser, gdje izvodi hrvatsku tradicijsku glazbu.
Kuriozitet je da je komponirao glazbu za šibensku grupu Laudantes s kojom su oni osvojili prvo mjesto na Frama festivalu u Hercegovini. Zatim je 2011. godine napisao glazbu na stihove Dinka Skevina, koju izvodi splitska ženska klapa Neverin. Sada radi na Araucanto projektu, priči vezanoj za španjolsko osvajanje Čilea, kao i s poznatom grupom Los Alfiles Negros za koju su pisali njegov otac i stric. Također, stvara opera doomsday rock, kroz koju želi ljudima skrenuti pozornost na čuvanje okoliša i oslanjaju na univerzalnu ljubav. Franco Ferrera Cvitanović član je Savjeta za Hrvate izvan domovine Vlade Republike Hrvatske.

Tekst: Branka Bezić Filipović