U prostoru Etnosalaša Balažević u Donjem Tavankutu prikazan je dokumentarni film Az, Branko pridivkom Fučić redatelja Bernardina Modrića iz Rijeke koji je ujedno i gost programa. Voditelj programa bio je Branko Ištvančić

Ovogodišnji Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini 2016. počeo je u subotu, 9. srpnja 2016. godine, u prostoru Etnosalaša Balažević u Donjem Tavankutu. Na programu je bio dokumentarni film Az, Branko pridivkom Fučić redatelja Bernardina Modrića iz Rijeke koji je ujedno i gost programa i s kojim se razgovaralo nakon projekcije. Voditelj programa bio je Branko Ištvančić.
Dokumentarni film Az, Branko pridivkom Fučić, u trajanju od 35 minuta, je poetska i kontemplativna priča o najuglednijem hrvatskom istraživaču glagoljice i freskoslikarstva, čija je djelatnost obilježila povijest umjetnosti naših krajeva druge polovice prošloga stoljeća. Fučić je znanstvenik koji nam je tako jednostavno, zanimljivo, slikovito i nadahnuto približio davne ljude, davne događaje i davno vrijeme. Njegova istraživanja Bašćanske ploče, Istre i Kvarnera spadaju u vrh znanstvenog istraživanja na području povijesti umjetnosti. Film Az, Branko pridivkom Fučić dočarava njegov svijet mističnih priča i prizora sačuvanih na zidovima crkava, kamenitim putovima, uličicama istarskih, krčkih i primorskih gradića, seoskim grobljima…
Redatelj Bernardin Modrić rođen je 18. travnja 1954. u Ogulinu. Debitira na filmu 1980. godine kada za Jadranfilm režira svoj debitantski film. Osim dugometražnog dokumentarnog filma Ritam rock plemena ostvario je još oko 130 kratkih igranih i dokumentarnih filmova koji su prikazivani i nagrađivani u zemlji i svijetu. Član je Zajednice hrvatskih umjetnika, Društva hrvatskih filmskih redatelja, Društva hrvatskih filmskih djelatnika i Hrvatske udruge producenata.
Filmografija: 1980. – Podhum,12. VII. 1942.; 1983. – Legenda o bijeloj smrti; 1998. – Eufrazijeva bazilika u Poreču; 1999. – Janko Polić Kamov ili vitez crne psovke; 2005. – Ritam rock plemena – dugometražni dokumentarni film; Plač kamene tišine; Ivan Mažuranić – čovjek od kamena; 2009. – Posjet čovječuljka; Frano Supilo – povijest jedne iluzije; 2012. – Fabrio; 2013. – Smrt u „Vulkanu“; 2013. – Bordo – vječna stripovska mladost; 2014. – Moja Europa.
Program se odvija u organizaciji Udruge za audiovizualno stvaralaštvo Artizana iz Zagreba i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata u suradnji sa HKPD Matija Gubec iz Tavankuta. U okviru međunarodne suradnje i ove se godine program održava uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.
(ZKVH)