Ciklus zajednički priređuju Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Art kino „Lifka“ i Udruga za audiovizualno stvaralaštvo „Artizana“ iz Zagreba. Publika će vidjeti film „Dečko kojem se žurilo“ i dokumentarni film „Dragi Lastane“

U Subotici će se 5. i 6. prosinca 2014. godine održati drugi dio Ciklusa hrvatskog filma što ga zajednički priređuju Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Art kino „Lifka“ i Udruga za audiovizualno stvaralaštvo „Artizana“ iz Zagreba. Projekcije će se održavati u Art kinu, Trg žrtava fašizma 5, obje večeri s početkom u 19 sati.
Na programu će biti dva filma: u petak, 5. prosinca, publika će moći vidjeti film „Dečko kojem se žurilo“, snimljen 2001. godine, u trajanju od 53 minute, u produkciji Factuma. Gošća večeri bit će scenaristica i redateljica filma Biljana Čakić-Veselič.
U subotu, 6. prosinca 2014. godine, bit će prikazan dugometražni dokumentarni film „Dragi Lastane“, scenaristice i redateljice Irene Škorić, koja će biti i gošća na projekciji. Film traje 85 minuta, a snimljen je ove godine.
Program se odvija uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba u okviru međunarodne suradnje i u suradnji sa producentskom kućom Factum iz Zagreba. Ulaz na projekcije je slobodan.

Opširnije