Počasni gost događanja, pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan RH, bit će hrvatski etnomuzikolog Joško Ćaleta koji upravo boravi u Argentini

Direktor Compañia HR Tango Argentina Guillermo Terrazas poziva na njihov nastup 18. studenoga u Cafe Bar Tradicional Glorias Argentinas u BA, uz sudjelovanje folklornog društva Zrinski. Počasni gost događanja, pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan RH, bit će hrvatski etnomuzikolog Joško Ćaleta koji upravo boravi u Argentini .

Guillermo M. Terrazas, sin Hrvatice iz Buenos Airesa i oca Bolivijca, direktor je plesne skupina koja u svom programu objedinjuje hrvatski folklor, argentinske narodne plesove i tango. Dugogodišnji Matičin suradnik Gulliermo Miguel Terrazas Mueller plesom se bavi tridesetak godina, no izvrsno poznaje i hrvatski folklor. Voditelj je hrvatskih amaterskih društava u Buenos Airesu: Zrinski, Marija Bistrica i Drina. Znanje i vještine u tangu Terrazas je stekao na Universidad del Tango u glavnom argentinskom gradu.