Australski slikar hrvatskog podrijetla Charles Billich u Vukovaru je radio na slici vukovarskog Vodotornja za aukciju u Kninu na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Prihod je namijenjen fondu za njegovu obnovu

Australski slikar hrvatskog podrijetla Charles Billich u Vukovaru je radio na slici vukovarskog Vodotornja za aukciju u Kninu na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Prihod je namijenjen fondu za njegovu obnovu.
Želim i na ovaj način pomoći obnovu ovoga impresivnog objekta u Vukovaru. Vodotoranj je za mene oduvijek bio nešto posebno i uvijek sam se divio tome kako unatoč tolikom broju pogodaka i rana nije srušen, rekao je Billich, koji je podno Vodotornja krajem srpnja pravio skicu za ulje na platnu dimenzija 200 x 130 centimetara.
Billich na aukciji u humanitarne svrhe nudi i 10.000 grafika, a prihod od prodaje je namijenjen Vukovaru i Kninu. Charles Billich rođen je 1934. u Lovranu. Nakon što je emigrirao iz Hrvatske, u Melbourneu je završio studij umjetnosti. Motivi njegovih slika su vrlo raznoliki – portreti, prikazi sportskih događanja, arhitekture, religijski motivi itd. Izlagao je u muzejima i galerijama širom svijeta.
(Hina)