Uzvanicima su se na svečanosti obratili brojni prominentni gosti, među kojima hrvatski i mađarski veleposlanici u Austriji, gradonačelnik Borte pokrajinski poglavar te direktor škole

Dvojezična gimnazija u Borti/Oberwartu u austrijskoj saveznoj pokrajini Gradišće proslavila je 17. svibnja 25 godina postojanja. Uzvanicima su se na svečanosti obratili brojni prominentni gosti, među njima hrvatski i mađarski veleposlanici u Austriji, dr.sc. Vesna Cvjetković i dr.sc. Janos Perenyi, gradonačelnik Borte Georg Rosner, pokrajinski poglavar Hans Niessl te direktor škole Martin Zsivkovits.

„Obrazovanje u duhu višejezičnosti i multikulturalnosti od velike je važnosti za razvoj mladih ljudi. Višejezičnost ne samo da obogaćuje naše znanje, ona utječe na cijeli naš pogled na svijet, što ide ruku pod ruku s razvojem tolerancije, razumijevanja i širenja vidika. Time se oblikuje naš sustav vrijednosti i doprinosi ukupnom razvoju našeg društva. Uvjerena sam da generacije koje su proizašle iz ove škole to i dokazuju“, kazala je veleposlanica Cvjetković u svom obraćanju prisutnima. Inače, Dvojezična gimnazija u Borti osnovana je 1992. godine, a nudi dvojezičnu nastavu na njemačko-mađarskom, odnosno njemačko-hrvatskom jeziku, kao i polaganje mature na ovim jezicima. U ovoj akademskoj godini maturu na hrvatskom jeziku polagalo je devet učenika škole.
(at.mfa.hr</a>) <br /><br /><br />”