Najbolja hrvatska veslačka posada, četverac na pariće u sastavu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković je pobjedom na posljednjoj ovogodišnjoj regati Svjetskog kupa u Luzernu obranila i ukupno treći put osvojila naslov ukupnog pobjednika u svojoj disciplini u ovom natjecanju.

Svjetski prvaci iz 2010., te srebrni s prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Londonu dokazali su odličnu formu i ove godine pobjedama na obje regate Svjetskog kupa na kojima su sudjelovali. Nakon što su propustili prvu regatu u Sydneyu, bili su najbrži u Etonu i Luzernu, te sa 16 bodova, jednim više od posade Velike Britanije, osvojili prvo mjesto. Najbolji su bili i 2010., te prošle godine.

U finalnoj utrci u Luzernu naša je posada preuzela prvo mjesto malo nakon prolaza na 500 metara, te do kraja samo povećavala razmak između sebe i prvih pratitelja Nijemaca. Na kraju je ta razlike iznosila dvije sekunde i 15 stotinki. Treće mjesto zauzela je posada Estonije, dok je Velika Britanija bila peta.

Četverac bez kormilara drugi u finalu B

Hrvatski četverac bez kormilara u sastavu Branko Begović, Vjekoslav Kolobarić, Marin Begović i Ante Janjić zauzeo je drugo mjesto u finalu B, odnosno osmo mjesto ukupno na regati Svjetskog kupa u Luzernu.

Naša je posada u finalu s vremenom 5:58.05 zaostala nešto manje od tri sekunde za Češkom koja je pobjedom zauzela sedmo mjesto.

Rezultati finala četverca na pariće:

1. HRVATSKA 5:39.63
2. Njemačka 5:41.78
3. Estonija 5:44.48
4. Velika Britanija 5:48.46
5. Rusija 5:50.78
6. Poljska 5:52.78
(Hrt)