Indijska premijera označit će Gavranov dvostruki jubilej: riječ je o četrdesetom jeziku na koji je neki njegov tekst preveden , te o pedesetoj premijeri drame “Sve o ženama” koja je do sada premijerno igrala od Sjeverne i Južne Amerike, pa sve do Europe i Azije

Hrvatski književnik Miro Gavran imat će četiri inozemne premijere u četiri zemlje u idućih mjesec dana.
U Pozorištu Prijedor 21. listopada bit će premijerno izvedena Gavranova drama “Sve o ženama” u režiji Darka Cvijetića. U glavnim ulogama će nastupiti Mirela Predojević, Sabina Halilović i Jelena Seksen.
Sensemble Theater iz Augsburga u Njemačkoj izvest će 28. listopada premijeru Gavranove komedije “Lutka”. Tihomir Glowatzky preveo je komediju na njemački jezik, redatelj je Sebastian Seidel, dok u glavnim ulogama nastupaju Kerstin Becki i Heiko Deitz.
Istoga dana bit će i premijera Gavranove komedije “Muž moje žene” u izvedbi Teatra “M-ART” iz Moskve. Premijera će se održati u gradu Kirovu. Sergej Girin preveo je komediju na ruski , redatelj je Mikhail Klushkin, dok u glavnim ulogama nastupaju Ekatarina Porubel, Anton Chudetsky i Victor Yourchenko.
WeMove Theater iz Bangalorea u Indiji premijerno će 23. studenoga izvesti Gavranovu dramu “Sve o ženama”na karnatačkom jeziku. Prijevod i režiju potpisuje Sindhu Hegde, dok u glavnim ulogama nastupaju Sri Priya, Soundarya Nagaraj i Sushma Nanjunda Swami.
Ova indijska premijera označit će Gavranov dvostruki jubilej: riječ je o četrdesetom jeziku na koji je neki njegov tekst preveden , te o pedesetoj premijeri drame “Sve o ženama” koja je do sada premijerno igrala od Sjeverne i Južne Amerike, pa sve do Europe i Azije.
Miro Gavran je do sada imao preko 300 premijera diljem svijeta, koje su imale više od tri milijuna gledatelja.
(www.teatar-gavran.hr)