Od 14. svibnja do 7. lipnja bit će prikazane četiri nagrađivane domaće produkcije: dugometražni filmovi ‘Takva su pravila’ i ‘Itsi Bitsi’ te kratkometražni’ Kokoška’ i ‘Odessa/Stairs/1925/2014’

Na 41. međunarodnom filmskom festivalu u Seattleu, koji se održava od 14. svibnja do 7. lipnja, bit će prikazane četiri nagrađivane domaće produkcije: dugometražni filmovi ‘Takva su pravila’ i ‘Itsi Bitsi’ te kratkometražni’ Kokoška’ i ‘Odessa/Stairs/1925/2014’.

Dugometražni igrani film ‘Takva su pravila’ redatelja Ognjena Sviličića i dansko-hrvatsko-švedska koprodukcija ‘Itsi Bitsi’ redatelja Olea Christiana Madsea bit će prikazani u programu Contemporary World Cinema. Njemačko-hrvatska koprodukcija ‘Kokoška’ redateljice Une Gunjak bit će prikazana u selekciji kratkometražnih filmova pod naslovom Facts of Life, dok će eksperimentalni film ‘Odessa/Stairs/1925/2014’ redatelja Dalibora Martinisa biti prikazan u programu Alternate Worlds.  Filmovi Takva su pravila, Itsi Bitsi i Kokoška sufinancirani su sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Osnovan 1976. godine, Međunarodni festival u Seattleu spada među deset najcjenjenijih sjevernoameričkih filmskih festivala na kojem se godišnje prikaže preko tristotinjak naslova.
(HAVC)