Na festivalu će biti prikazana četiri domaća filma – ‘Ti mene nosiš’ Ivone Juke i ‘Zvizdan’ Dalibora Matanića te manjinske koprodukcije ‘Lazar’ Svetozara Ristovskog i ‘Vrapci’ Rúnara Rúnarssona

Na 31. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Santa Barbari, koji se održava od 3. do 13. veljače, bit će prikazana četiri domaća filma – ‘Ti mene nosiš’ Ivone Juke i ‘Zvizdan’ Dalibora Matanića te manjinske koprodukcije ‘Lazar’ Svetozara Ristovskog i ‘Vrapci’ Rúnara Rúnarssona.
U međunarodnom natjecateljskom programu koji donosi 18 naslova bit će prikazani debitantski dugometražni film Ivone Juke ‘Ti mene nosiš’ i manjinska hrvatska koprodukcija ‘Lazar’ u režiji Svetozara Ristovskog. Oba filma će u Santa Barbari imati svoju sjevernoameričku premijeru.
U programu Special presentations, koji donosi 17 nagrađivanih međunarodnih igranih i dokumentarnih filmova, bit će prikazan ‘Zvizdan’ Dalibora Matanića, dok će u programu Nordic publika moći pogledati islandsko-dansko-hrvatski film ‘Vrapci’, u režiji Rúnara Rúnarssona.
Na 31. međunarodnom filmskom festivalu u Santa Barbari prikazat će se više od dvjesto filmova iz 60 zemalja, a 52 filma imat će svjetsku premijeru.
(HAVC)