Gavrana je uprizorio “The Daily Theatre “Sveučilišta La Verne u američkoj državi Los Angeles, a predstave će izvoditi od 2. do 5. travnja

Čak četiri drame hrvatskog književnika Mira Gavrana premijerno će izvesti “The Daily Theatre“ Sveučilišta La Verne u američkoj državi Los Angeles, od 2. do 5. travnja.
Dramama režiju potpisuju diplomanti sa studija režije, koji su zajedno sa svojim profesorima odlučili napraviti svojevrsni mini festival zasnovan na tekstovima hrvatskog autora, tako da će publika toga sveučilišnog teatra imati prigodu vidjeti slijedeće Gavranove drame: “Čehov je Tolstoju rekao zbogom” (prijevod: Ellen Elias, režija: Jake Tittl) “Shakespeare i Elizabeta” (prijevod: Graham McMaster, režija: Maryanne Householder i Cody Goss) “Sve o ženama” (prijevod: Nina H. Kay-Antoljak, režija: Amy Bolton i Jordan Randall) “Lutka” (prijevod: Nina H. Kay-Antoljak, režija: Jordan Klomp, Bo Powell i David Ramirez).
Mnoga dramska Gavranova djela do sad su prevođena na 35 jezika, a njegove su drame i komedije imale više od 250 premijernih izvedbi diljem svijeta. U Sjedinjenim Američkim Državama Gavran je dosad imao devet premijera, u Washingtonu, New Yorku, Los Angelesu, Waterfordu, Orlandu i Rockvilleu.
(Culturenet.hr)