Svjetski poznati virtuozi na violončelima 2CELLOS, Luka Šulić i Stjerpan Hauser, kreću na turneju koja obuhvaća Švicarsku, Njemačku, Austriju, Luxembourg, Belgiju i Englesku.
Hrvatski čelisti popularnost su stekli 2011. godine kad je njihova izvedba pjesme “Smooth criminal” Michaela Jacksona zavladala YouTubeom. Sir Elton John pozvao ih je da mu se pridruže u njegovoj svjetskoj turneji i karijera 2Cellos doživjela je veliki uzlet. Danas nastupaju u dvoranama diljem svijeta, oduševljavajući publiku svojim talentom i pomiču granice u glazbenim žanrovima, stoji u najavi koncerata po Europi. Ove godine 2Cellos slave pet uspješnih godina postojanja. U tih pet godina odradili su više d 1 000 koncerta, nastupali u 40 zemalja svijeta pred više od 10 milijuna ljudi.
Njihov omiljeni rock band AC/DC kao rođendanski dar im je na svojoj službenoj stranici Facebook ACDC objavio obradu i spot 2CELLOS za njihov hit “Thunderstruck”. O tome kakva je to reklama je dovoljno reći da facebook stranicu ACDC-a prati 30.335.823 ljudi. Gdje i kada točno nastupaju na europskoj turneji možete pogledati ovdje: Bestbalkanevents – 2Cellos
(Fenix Magazin)